Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pompdebiet en tijd

Dag Wisfaq,
Een pomp ledigt een zwembad in 10 uur en een tweede in 15 uur.Welke tijd is er nodig om het bad te ledigen als ze beiden in werking zijn?
Graag de passende vergelijking aub...
Groeten,
Rik

rik Le
Iets anders - dinsdag 4 oktober 2011

Antwoord

Hallo

Stel v1 = de snelheid van pomp 1 (of het debiet) in m3/u
en v2 = de snelheid van pomp 2 (of het debiet) in m3/u

V = volume van van het bad in m3.

Dan v1 = V/10 en v2 = V/15

Dan v1+v2 = V/10 + V/15 = 25V/150 = V/6

Dus is de tijd gelijk aan 6 uur.

Ok?

LL
dinsdag 4 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq