\require{AMSmath} Integraal met x en a Hallo,Ik zit vast met een integraal...Ik heb de volgende integraal opgesteld:$a \cdot \int\limits_0^a {\left( {1 + x} \right)^{ - 1 - a} dx = }$Hoe krijg ik deze integraal verder geintegreerd?Alvast bedankt Jip Student universiteit - maandag 3 oktober 2011 Antwoord Zal ik 't gewoon 's doen?$\eqalign{ & a \cdot \int\limits_0^a {\left( {1 + x} \right)^{ - 1 - a} dx = } \cr & \int\limits_0^a {a \cdot \left( {1 + x} \right)^{ - 1 - a} dx = } \cr & \left[ {a \cdot \frac{1}{{ - 1 - a + 1}}\left( {1 + x} \right)^{ - 1 - a + 1} } \right]_0^a = \cr & \left[ {a \cdot \frac{1}{{ - a}}\left( {1 + x} \right)^{ - a} } \right]_0^a = \cr & \left[ { - \left( {1 + x} \right)^{ - a} } \right]_0^a = \cr & - \left( {1 + a} \right)^{ - a} - - \left( {1 + 0} \right)^{ - a} = \cr & - \frac{1}{{\left( {1 + a} \right)^a }} + 1 = \cr & 1 - \frac{1}{{\left( {1 + a} \right)^a }} \cr}$...en dat jij dan probeert te volgen wat er allemaal gebeurt?Dat is ook wel 's leuk misschien... WvR maandag 3 oktober 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik zit vast met een integraal...Ik heb de volgende integraal opgesteld:$a \cdot \int\limits_0^a {\left( {1 + x} \right)^{ - 1 - a} dx = }$Hoe krijg ik deze integraal verder geintegreerd?Alvast bedankt Jip Student universiteit - maandag 3 oktober 2011
Jip Student universiteit - maandag 3 oktober 2011
Zal ik 't gewoon 's doen?$\eqalign{ & a \cdot \int\limits_0^a {\left( {1 + x} \right)^{ - 1 - a} dx = } \cr & \int\limits_0^a {a \cdot \left( {1 + x} \right)^{ - 1 - a} dx = } \cr & \left[ {a \cdot \frac{1}{{ - 1 - a + 1}}\left( {1 + x} \right)^{ - 1 - a + 1} } \right]_0^a = \cr & \left[ {a \cdot \frac{1}{{ - a}}\left( {1 + x} \right)^{ - a} } \right]_0^a = \cr & \left[ { - \left( {1 + x} \right)^{ - a} } \right]_0^a = \cr & - \left( {1 + a} \right)^{ - a} - - \left( {1 + 0} \right)^{ - a} = \cr & - \frac{1}{{\left( {1 + a} \right)^a }} + 1 = \cr & 1 - \frac{1}{{\left( {1 + a} \right)^a }} \cr}$...en dat jij dan probeert te volgen wat er allemaal gebeurt?Dat is ook wel 's leuk misschien... WvR maandag 3 oktober 2011
WvR maandag 3 oktober 2011
©2001-2024 WisFaq