\require{AMSmath} Limiet naar min oneindig Hoe kun je de volgende limiet berekenen? lim x®-¥ (Ö(3x2+2)/(3x+5)) (Limiet naar min oneindig) Studen Student universiteit - zondag 2 oktober 2011 Antwoord Hallo Voor limieten waarbij x®-¥ of x®+¥, hoef je enkel rekening te houden met de term met de hoogste macht in teller en noemer. Nu is lim(Öx2) voor x®-¥ gelijk aan -x Dus lim(x®-¥) Ö(3x2+2)/(3x+5) = lim(x®-¥) -xÖ3/3x = -Ö3/3 Ok? LL zondag 2 oktober 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kun je de volgende limiet berekenen? lim x®-¥ (Ö(3x2+2)/(3x+5)) (Limiet naar min oneindig) Studen Student universiteit - zondag 2 oktober 2011
Studen Student universiteit - zondag 2 oktober 2011
Hallo Voor limieten waarbij x®-¥ of x®+¥, hoef je enkel rekening te houden met de term met de hoogste macht in teller en noemer. Nu is lim(Öx2) voor x®-¥ gelijk aan -x Dus lim(x®-¥) Ö(3x2+2)/(3x+5) = lim(x®-¥) -xÖ3/3x = -Ö3/3 Ok? LL zondag 2 oktober 2011
LL zondag 2 oktober 2011
©2001-2024 WisFaq