Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lengte bepaling van kromme

Beste heer of mevrouw,
Ik moet bepalen wat de de breedte van een niet gebogen vlakke moet zijn om een golfplaat met een breedte van 1.80 meter te krijgen. De doorsnede van de golfplaten heeft een sinusvorm die beschreven wordt door het functievoorschrift f(x) = 0.06sin(10 x) [m]
Nu weet ik dat mijn uitganspunt is dat de lengte van de kromme is, S = integraal van (1 + (f'(x))^2)dx over 0 tot 1.8.
Ik weet ook dat f'(x) = 0.6 COS(10 x)
Echter ik kom daarmee op een volgens mij niet te bepalen integraal.
Kan iemand mij op weg helpen deze integraal op te lossen?
B.v.d.

Gertjan Broenink

Gertja
Student hbo - zondag 12 januari 2003

Antwoord

Ik denk dat je een numerieke berekening moet maken, dus met rekenmachine of computer. Handmatige berekening van dit soort integralen is geen feest, als het al mogelijk is.

MBL
zondag 12 januari 2003

©2001-2024 WisFaq