Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie op basis van 6 punten

Beste,

Ik ben een grafiek uit een boek aan het reconstrueren. Ik loop echter halverwege vast.

Ik heb met excel al van alles geprobeerd met trendlijnen, maar ik kan geen functie vinden die op de volgende 6 punten past

Kan iemand mij helpen?

Alvast bedankt.

0,5 - 16,16
1 - 11,83
3 - 3,2
8 - -6,6
15 - -13,92
60 - -32,97
100 - -40,63

Corjan
Iets anders - donderdag 22 september 2011

Antwoord

Volgens CurveExpert moet het iets zijn als:
MMF Model: y=(a·b+c·xd)/(b+xd)
Coefficient Data:
a = 33.88278
b = 7.2104823
c = -147.0567
d = 0.35169583$
Dit geeft de volgende grafiek:

q65757img1.gif

Ik vind het mooi. Hopelijk helpt dat.

WvR
donderdag 22 september 2011

©2001-2024 WisFaq