\require{AMSmath} Lichaamsdiagonalen van prisma Hoeveel lichaamsdiagonalen heeft een prisma met grondvlak een zeshoek? Is daar mischien een formule voor? Stef Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 15 september 2011 Antwoord Deze vraag is al eerder beantwoord op Het aantal lichaamsdiagonalen in een prisma voor een prisma met een zevenhoek als grondvlak.Op dezelfde manier kan je bedenken dat een prisma met een zeshoek als grondvlak in totaal $\large\frac{12\cdot3}{2}$=18 lichaamsdiagonalen heeft.In het algemeen kun je dan ook een formule bedenken voor het aantal lichaamsdiagonalen van prisma met een n-hoek als grondvlak:$L=\eqalign{\frac{2n\cdot(n-3)}{2}}$Oftewel:$L=n(n-3)$ WvR vrijdag 16 september 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoeveel lichaamsdiagonalen heeft een prisma met grondvlak een zeshoek? Is daar mischien een formule voor? Stef Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 15 september 2011
Stef Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 15 september 2011
Deze vraag is al eerder beantwoord op Het aantal lichaamsdiagonalen in een prisma voor een prisma met een zevenhoek als grondvlak.Op dezelfde manier kan je bedenken dat een prisma met een zeshoek als grondvlak in totaal $\large\frac{12\cdot3}{2}$=18 lichaamsdiagonalen heeft.In het algemeen kun je dan ook een formule bedenken voor het aantal lichaamsdiagonalen van prisma met een n-hoek als grondvlak:$L=\eqalign{\frac{2n\cdot(n-3)}{2}}$Oftewel:$L=n(n-3)$ WvR vrijdag 16 september 2011
WvR vrijdag 16 september 2011
©2001-2024 WisFaq