Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelling bewijzen

Ik moet de volgende stelling bewijzen:
Ik moet uit het moeilijkste lid beginnen en dat is volgens mij het linker maar ik weet niet hoe ik eraan moet beginnnen

sin(tot de 4de macht)ß - cos(tot de 4de macht)ß =
sin2ß-cos2ß

Robeyn
2de graad ASO - zondag 12 januari 2003

Antwoord

Je kunt de linkerkant herleiden, en dan gebruikmaken van de bekende formule sin2ß + cos2ß = 1.

sin4ß - cos4ß = (sin2ß + cos2ß)(sin2ß - cos2ß) = 1·(sin2ß - cos2ß)

Dus: sin4ß - cos4ß = sin2ß - cos2ß

jr
zondag 12 januari 2003

©2001-2024 WisFaq