Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65676 

Re: Extremumvraagstuk

Volgens mij leidt dit inderdaad naar de oplossing, bedankt!
Maar hoe moet je dan de opp in b uitdrukken? Ik heb de goot verdeeld in 2 driehoeken en een rechthoek maar als ik dit probeer kom ik iets heel erg ingewikkeld uit: opp = 2 (25·sin(b-90°)·25·cos(b-90°)/2 + 25·25·cos(b-90°)

Marie
3de graad ASO - maandag 12 september 2011

Antwoord

Ik kwam uit op:

OPP = $\large\frac{50+50\cdot cos(\beta)}{2}\cdot25\cdot sin(\beta)$

De afgeleide zag er mooi uit!

De uiteindelijke oplossing is niet heel erg verrassend. Volgens mij weten bijen al hoe dat zit.

WvR
maandag 12 september 2011

©2001-2024 WisFaq