\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 65653 Re: Oplossing vierdegraads zonder cardano Bedankt voor het oplossen, ik kom er alleen net achter dat ik de verkeerde vergelijking heb ingevoerd. Het moest namelijk zijn:0,25x6 - 4x3 + 15- deze kan ik dus niet oplossen omdat de snijpunten volgens de GR zijn: x=2,15443 of x=1,81712 Sven V Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 september 2011 Antwoord Tja...Stap 1:x6-16x3+60=0Neem y=x3y2-16y+60=0(y-6)(y-10)=0y=6 of y=10x3=6 of x3=10x=3$\sqrt{6}$ of x=3$\sqrt{10}$Dus... ik weet niet. Alles kan! WvR zaterdag 10 september 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt voor het oplossen, ik kom er alleen net achter dat ik de verkeerde vergelijking heb ingevoerd. Het moest namelijk zijn:0,25x6 - 4x3 + 15- deze kan ik dus niet oplossen omdat de snijpunten volgens de GR zijn: x=2,15443 of x=1,81712 Sven V Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 september 2011
Sven V Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 september 2011
Tja...Stap 1:x6-16x3+60=0Neem y=x3y2-16y+60=0(y-6)(y-10)=0y=6 of y=10x3=6 of x3=10x=3$\sqrt{6}$ of x=3$\sqrt{10}$Dus... ik weet niet. Alles kan! WvR zaterdag 10 september 2011
WvR zaterdag 10 september 2011
©2001-2024 WisFaq