\require{AMSmath} Restbepaling na veeltermdeling Dag Wisfaq,Bijdeling van een veelterm :x3+x5+x7+x11+x13+x17+x19-x23+x29 door x2-1 wordt een zekere restterm gevonden. Als we daarin x=2 stellen welke is dan de getalwaarde van deze restterm?Vriendelijke groeten,Rik Rik Le Iets anders - maandag 5 september 2011 Antwoord DagIk vind als restterm :7x/x2-1Voor x=2 wordt dit dus 14/3 LL maandag 5 september 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dag Wisfaq,Bijdeling van een veelterm :x3+x5+x7+x11+x13+x17+x19-x23+x29 door x2-1 wordt een zekere restterm gevonden. Als we daarin x=2 stellen welke is dan de getalwaarde van deze restterm?Vriendelijke groeten,Rik Rik Le Iets anders - maandag 5 september 2011
Rik Le Iets anders - maandag 5 september 2011
DagIk vind als restterm :7x/x2-1Voor x=2 wordt dit dus 14/3 LL maandag 5 september 2011
LL maandag 5 september 2011
©2001-2024 WisFaq