\require{AMSmath} (40-t)³ uitwerken als je (40-t)3 verder wilt uitwerken, hoe doe je dat dan? lisa 3de graad ASO - zaterdag 3 september 2011 Antwoord Je zou gebruik kunnen maken van binomium van Newton. Maar je kunt ook 'met de hand' de haakjes wegwerken: (40-t)3= (40-t)(40-t)2= (40-t)(1600-80t+t2)= 64000-3200t-40t2-1600t+80t2-t3= -t3+120t2-4800t+64000 Zoiets? WvR zaterdag 3 september 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
als je (40-t)3 verder wilt uitwerken, hoe doe je dat dan? lisa 3de graad ASO - zaterdag 3 september 2011
lisa 3de graad ASO - zaterdag 3 september 2011
Je zou gebruik kunnen maken van binomium van Newton. Maar je kunt ook 'met de hand' de haakjes wegwerken: (40-t)3= (40-t)(40-t)2= (40-t)(1600-80t+t2)= 64000-3200t-40t2-1600t+80t2-t3= -t3+120t2-4800t+64000 Zoiets? WvR zaterdag 3 september 2011
WvR zaterdag 3 september 2011
©2001-2024 WisFaq