Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65619 

Re: Snijpunten van 2 functies

Zou u mij misschien kunnen vertellen door middel van welke werkwijze u tot dit nieuwe functievoorschrift bent gekomen, want ik vrees dat ik het nog niet helemaal begrijp! Bedankt!

Jana
3de graad ASO - zaterdag 3 september 2011

Antwoord

Jana,
Ik zal het proberen.Uit x5=2x3-2x2+3x-2 volgt:x5-2x3+2x2-3x+2=0.
Omdat x=1 een nulpunt is het de vergelijking deelbaar door (x-1). Horner geeft nu dat x5-2x3+2x2-3x+2=(x-1)(x4+x3-x2+x-2).Nu blijkt dat
x=1 weer een nulpunt is van x4+x3-x2+x-2=0. Dus ....enz.

kn
zaterdag 3 september 2011

©2001-2024 WisFaq