Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 17325 

Re: Gooien met een viervlaksdobbelsteen

Hoi, 1c is mij niet duidelijk. Moet ik dan 1-(0.75x0.75x0.25) doen dus is het antwoord dan 0.859375? Ik ben bang dat ik iets fout doe in deze?

Patric
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 2 september 2011

Antwoord

Nee de kans op minstens in 4 keer is 1-P(in 1, 2 of 3 keer). Eerst optellen van $\large\frac{1}{4}+\frac{3}{4}\cdot\frac{1}{4}+\frac{3}{4}\cdot\frac{3}{4}\cdot\frac{1}{4}$ en dan aftrekken van 1 geeft ongeveer 0,422.

WvR
vrijdag 2 september 2011

©2001-2024 WisFaq