Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65616 

Re: Nulpunten van een functie bepalen

Hartelijk bedankt! Dit is een functie die niet met de regel van horner opgelost kan worden denk ik! Weet u misschien hoe ik bij een reststelling de deler van de vorm x-a kan vinden?

Lore
3de graad ASO - vrijdag 2 september 2011

Antwoord

Meestal is het een kwestie van 'proberen'. Check of x=1, 2 of 3 'toevallig' een oplossing is of x=-1, -2 of -3... Sommige oplossingen kun je snel zien.

Zie ook Je moet het maar weten...

Voor x=-1 geldt er ook zoiets, maar dan anders...
De coëfficiënten om en om plus en min nemen van:
x4-3x3-2x2+4x+2
geeft 1+3-2-4+2=0 dus x=-1 is oplossing!

Helpt dat?

WvR
vrijdag 2 september 2011

©2001-2024 WisFaq