Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schrijf de vergelijking op, als de wortels gegeven zijn

Deze opgave is gebaseerd op: x1+x2=-p en x1.x2=q Nu zijngegeven: x1=4e machts wortel uit(97-56$\sqrt{3}$) en x2= 4e
machts wortel uit (28+16$\sqrt{3}$).Ik maak gebruik van de regel:
x2-(x1+x2)x+x1.x2; x2-{97-56$\sqrt{3}$^1/4}+{28+16$\sqrt{3}$}^1/4+{97-56$\sqrt{3}$}^1/4.{28+16$\sqrt{3}$}^1/4= x2-[{125-40$\sqrt{3}$}^1/4]x + {28-16$\sqrt{3}$}^1/4 Ik vraag mij af of het zo goed uitgewerkt is en of de bewerking hiermede ook volledig af is?

Johan
Student hbo - woensdag 31 augustus 2011

Antwoord

Johan,
Maak gebruik van het feit dat (97-56$\sqrt{ }$3)=(2-$\sqrt{ }$3)4. De andere mag je zelf proberen.

kn
woensdag 31 augustus 2011

©2001-2024 WisFaq