\require{AMSmath} Grootte van het oppervlak berekenen ingesloten door de grafiek f en g Gevraagd:Bereken de grootte van het oppervlak ingesloten door de grafieken f en g.f(x)= x2 g(x)= $\sqrt{ }$xIk stel f(x)=g(x)om de snijpunten met de x-as te bepalen en intervalx2 = x1/2 $\to$ x2 - x1/2 $\to$ (x2 - x1/2)2 $\to$ x4-x$\to$ x(x3-1) $\to$ x= 0 of x= 1opp. = 1$\int{}$0 {f`(x) - g`(x)}dx = [1/3x3 - 2/3x3/2]x=1 en x=0 invullen $\to$ 1/3(1)3 - 2/3(1)3/2 $\to$ -1/31/3(0)3 - 2/3(0)3/2 $\to$ 0opp.= -1/3 - 0 $\to$ -1/3 maar de uitkomst moet zijn 1/3 ?Wat doe ik fout? Marcel Leerling mbo - dinsdag 16 augustus 2011 Antwoord Tussen 0 en 1 is $\sqrt(x)$ groter dan $x^{2}$. Dus je moet de integraal nemen van $\sqrt(x)-x^{2}$. Dan komt er heel mooi $\frac{1}{3}$ uit.Je doet wel iets vreemds met je notatie f'(x)? Wat is dat precies de bedoeling van? WvR dinsdag 16 augustus 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gevraagd:Bereken de grootte van het oppervlak ingesloten door de grafieken f en g.f(x)= x2 g(x)= $\sqrt{ }$xIk stel f(x)=g(x)om de snijpunten met de x-as te bepalen en intervalx2 = x1/2 $\to$ x2 - x1/2 $\to$ (x2 - x1/2)2 $\to$ x4-x$\to$ x(x3-1) $\to$ x= 0 of x= 1opp. = 1$\int{}$0 {f`(x) - g`(x)}dx = [1/3x3 - 2/3x3/2]x=1 en x=0 invullen $\to$ 1/3(1)3 - 2/3(1)3/2 $\to$ -1/31/3(0)3 - 2/3(0)3/2 $\to$ 0opp.= -1/3 - 0 $\to$ -1/3 maar de uitkomst moet zijn 1/3 ?Wat doe ik fout? Marcel Leerling mbo - dinsdag 16 augustus 2011
Marcel Leerling mbo - dinsdag 16 augustus 2011
Tussen 0 en 1 is $\sqrt(x)$ groter dan $x^{2}$. Dus je moet de integraal nemen van $\sqrt(x)-x^{2}$. Dan komt er heel mooi $\frac{1}{3}$ uit.Je doet wel iets vreemds met je notatie f'(x)? Wat is dat precies de bedoeling van? WvR dinsdag 16 augustus 2011
WvR dinsdag 16 augustus 2011
©2001-2024 WisFaq