Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Ik bereid me voor op een examen en heb een oefentoets gekregen, maar er is 1 opgaven waar ik al 2 dagen aan zit maar echt niet uit kom, ik weet alleen dankzij de vergelijking in een grafiek op te stellen en cal isect te gebruiken dat het antwoord 400 moet zijn, maar ik weet echt niet hoe daar op te komen. Ik hoop dat het mij goed duidelijk uitgebreid uitgelegd kan worden, ik heb alle rekenregels al bekeken maar alsnog kom ik er niet uit.

De vergelijking : 7log(x-8)=2+3·7log2

rayan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 augustus 2011

Antwoord

Het idee is om de vergelijking om te werken naar iets als:

$^7log(a)=^7log(b)$

Je weet dan dat $a=b$. In dit voorbeeld gaat dat zo:

$^7log(x-8)=2+3\cdot^7log(2)$
$^7log(x-8)=^7log(49)+^7log(2^3)$
$^7log(x-8)=^7log(49\cdot8)$
$^7log(x-8)=^7log(392)$
$x-8=392$
$x=400$

Zoiets? ...en alleen de rekenregels gebruikt!

WvR
zondag 14 augustus 2011

©2001-2024 WisFaq