Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules vinden voor twee reeksen

Ik heb twee verschillende reeksen:

x[4] = 1
x[5] = 6
x[6] = 5
x[7] = 1

en

x[4] = 4
x[5] =10
x[6] = 6
x[7] = 1

Ik vermoed, dat elke reeks met een binomiaal coëfficiënt geschreven kan worden, maar weet het niet zeker. Hoe zouden de formules voor deze twee reeksen kunnen zijn?

PS. Cijfers tussen vierkante haakjes moeten als subscript gelezen worden.

Ad van
Iets anders - dinsdag 2 augustus 2011

Antwoord

Voor het eerste rijtje is dat xk=$\pmatrix{k-1\\2k-8}$
...en voor het tweede rijtje wordt dat xk=$\pmatrix{k\\2k-7}$.

WvR
zaterdag 6 augustus 2011

©2001-2024 WisFaq