Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tot de macht x vermenigvuldigen

Voor mijn wiskunde toelatingstoets kreeg ik de hieronder gestelde formule maar ik kwam er gewoonweg niet uit, wat ik ook probeerde. Ik hoop dat ik hier verder geholpen kan worden.

Los x op: 2x(2x-6)=16

Ik had er dit van gemaakt maar dat was dus niet goed.
2x(2x-6)=16
42x-12x=16
2x-x=log(16)/log(-4+12)
x= 1,333333 dus 1\frac{1}{3}

Ik hoop dat iemand mij dit duidelijk kan uitleggen.

rayan
Student universiteit - zondag 31 juli 2011

Antwoord

Je uitwerking klopt niet.

Na uitwerking wordt dit :
(2x)2 - 6.2x - 16 = 0
Stel nu 2x = z en je bekomt een vierkantsvergelijking :
z2 - 6z - 16 = 0
Hieruit kun je z berekenen en stel deze waarde dan gelijk aan 2x
Je bekomt dan x = 3

Lukt het?

LL
zondag 31 juli 2011

 Re: Tot de macht x vermenigvuldigen 

©2001-2025 WisFaq