Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Taylor Maclauren

Volgend begrijp ik niet voor het oplossen van een Taylor Maclauren:
P6(X) voor f(x)=cos (x) en a= p / 3
De tabel voor de afgeleiden van cos (x) en a invullen is geen probleem het invullen van de reeks ook niet doch, begrijp ik niet waar de p / 3 naar toe gaat die steeds a vervangt in de noemer

P6(x) = f(p / 3) + ( x - (pi/3)) / 1! f'(pi/3) + ...

zou moeten worden:

P6(x) = 1/2 - (3 / 2) x - .....

Robert
Student Hoger Onderwijs België - maandag 25 juli 2011

Antwoord

Dat lijkt me een foutje in het antwoordenboek. Het polynoom begint wel degelijk met 1/2-3/2(x-$\pi$/3)-1/4(x-$\pi$/3)2...

kphart
dinsdag 26 juli 2011

©2001-2024 WisFaq