Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren en herleiden

Ik ben bezig met een paar opdrachten waarbij ik moet differentiëren en herleiden. Maar bij de volgende som loop ik volledig vast: 5+Öx/3-Öx

ik weet dat hier de quotiëntenregel geld maar het lukt mij niet om die toe te passen. Help mij alstublieft.

Rik
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 16 juli 2011

Antwoord

Beste Rik,

Waarom laat je je eigen uitwerking niet zien? Dan kunnen we kijken waar het spaak loopt en kunnen we je op weg helpen.
Een mogelijke uitwerking kun je via WolframAlpha krijgen.
Als je op 'Show steps' klikt, zie je de volgende uitwerking
q65395img1.gif
En na verdere herleiding is het eindantwoord $\frac{4}{(\sqrt{x}-3)^{2} \cdot \sqrt{x}}$.

Mocht je n.a.v. dit antwoord nog vragen hebben, reageer dan gerust.

Davy
zaterdag 16 juli 2011

©2001-2024 WisFaq