\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 58105 Re: Ingeschreven cirkel in rechthoekige driehoek Ik ben met dezelfde opgave bezig, maar ik zie de logica niet. Ik weet dat a+b 148 zijn en dat ze 168.409 zijn. Hoe spits ik ze nu op? Geo Iets anders - donderdag 14 juli 2011 Antwoord \begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} \frac{{a + b - {\rm{403}}}}{2} = {\rm{74}}\\ {{\rm{a}}^{\rm{2}}} + {b^2} = {403^2} \end{array} \right.\\ \left\{ \begin{array}{l} a + b = 551\\ {{\rm{a}}^{\rm{2}}} + {b^2} = {\rm{162}}{\rm{.409}} \end{array} \right.\\ \left\{ \begin{array}{l} a = 551 - b\\ {{\rm{a}}^{\rm{2}}} + {b^2} = {\rm{162}}{\rm{.409}} \end{array} \right.\\ \left\{ \begin{array}{l} a = 551 - b\\ {\left( {{\rm{551 - b}}} \right)^{\rm{2}}} + {b^2} = {\rm{162}}{\rm{.409}} \end{array} \right.\\ Enz... \end{array}Lukt het dan? WvR donderdag 14 juli 2011 Re: Re: Ingeschreven cirkel in rechthoekige driehoek ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik ben met dezelfde opgave bezig, maar ik zie de logica niet. Ik weet dat a+b 148 zijn en dat ze 168.409 zijn. Hoe spits ik ze nu op? Geo Iets anders - donderdag 14 juli 2011
Geo Iets anders - donderdag 14 juli 2011
\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} \frac{{a + b - {\rm{403}}}}{2} = {\rm{74}}\\ {{\rm{a}}^{\rm{2}}} + {b^2} = {403^2} \end{array} \right.\\ \left\{ \begin{array}{l} a + b = 551\\ {{\rm{a}}^{\rm{2}}} + {b^2} = {\rm{162}}{\rm{.409}} \end{array} \right.\\ \left\{ \begin{array}{l} a = 551 - b\\ {{\rm{a}}^{\rm{2}}} + {b^2} = {\rm{162}}{\rm{.409}} \end{array} \right.\\ \left\{ \begin{array}{l} a = 551 - b\\ {\left( {{\rm{551 - b}}} \right)^{\rm{2}}} + {b^2} = {\rm{162}}{\rm{.409}} \end{array} \right.\\ Enz... \end{array}Lukt het dan? WvR donderdag 14 juli 2011
WvR donderdag 14 juli 2011
©2001-2025 WisFaq