\require{AMSmath} Vergelijking oplossen Hoe los ik de vergelijking 45x-3 = (1/4)2x+10 op?Ik zat te denken aan vermenigvuldigen met 16. 45x-3 = 432x+1605x-3= 32x+1605x = 32x+163-27x = 163x = 163/-27x = -6.037Vul ik deze beide in is het antwoord onjuist. Kan iemand mij verder helpen?Bij voorbaat dank Marloe Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 juli 2011 Antwoord Nu zit je wel een beetje raar te doen bij het rechter lid!Je kunt 1/4 wel schrijven als 4-1, dus:(1/4)2x+10=(4-1)2x+10=4-2x-10Dus: 5x-3=-2x-10 en dan zal het wel lukken! WvR donderdag 14 juli 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik de vergelijking 45x-3 = (1/4)2x+10 op?Ik zat te denken aan vermenigvuldigen met 16. 45x-3 = 432x+1605x-3= 32x+1605x = 32x+163-27x = 163x = 163/-27x = -6.037Vul ik deze beide in is het antwoord onjuist. Kan iemand mij verder helpen?Bij voorbaat dank Marloe Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 juli 2011
Marloe Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 juli 2011
Nu zit je wel een beetje raar te doen bij het rechter lid!Je kunt 1/4 wel schrijven als 4-1, dus:(1/4)2x+10=(4-1)2x+10=4-2x-10Dus: 5x-3=-2x-10 en dan zal het wel lukken! WvR donderdag 14 juli 2011
WvR donderdag 14 juli 2011
©2001-2024 WisFaq