Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee wortelvergelijkingen oplossen

Hoe bereken ik de snijpunten van de volgende twee functies.

f:x $\to$ $\eqalign{\frac{1}{\sqrt{x}}}$
g:x $\to$ $\sqrt{4x}$

Ik begrijp dat je de wortel naar één kant moet brengen.

$\eqalign{\frac{1}{\sqrt{x}}}$=$\sqrt{4x}$

Vervolgens moet je kwadrateren, maar ik begrijp niet hoe ik dat in deze situatie toe kan passen. Ik mag geen gebruik maken van een grafische rekenmachine.

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

MVG,
Marloes

Marloe
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 7 juli 2011

Antwoord

Waarom zou je niet links en rechts kwadrateren?

$
\eqalign{
& \frac{1}
{{\sqrt x }} = \sqrt {4x} \cr
& \left( {\frac{1}
{{\sqrt x }}} \right)^2 = \left( {\sqrt {4x} } \right)^2 \cr
& \frac{1}
{x} = 4x \cr
& 1 = 4x^2 \cr}
$

Enzovoort... Zou dat lukken?
Nog wel even de antwoorden controleren!

WvR
donderdag 7 juli 2011

©2001-2024 WisFaq