\require{AMSmath} Exponentiële vergelijking Ik kan de volgende exponentiële vergelijkingen niet opgelost krijgen:4x - 12·2x + 25 = 0Je kan de 12 splitsen in 22 en 23, maar ik kom er dan nog niet uit.De andere som:22x + 64 = 2x+4Ook hier heb ik de 64 al gesplitst in 26, maar ook nu lukt het niet.Alvast bedankt! Liza Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 juni 2011 Antwoord Deze twee opgaven zijn voorbeelden van 'verstopte' tweedegraads vergelijkingen. Ik zal ze voor doen om te laten zien wat ik bedoel: Snap je? Probeer de tweede opgave nu zelf maar 's! Dat lukt vast. WvR woensdag 29 juni 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kan de volgende exponentiële vergelijkingen niet opgelost krijgen:4x - 12·2x + 25 = 0Je kan de 12 splitsen in 22 en 23, maar ik kom er dan nog niet uit.De andere som:22x + 64 = 2x+4Ook hier heb ik de 64 al gesplitst in 26, maar ook nu lukt het niet.Alvast bedankt! Liza Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 juni 2011
Liza Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 juni 2011
Deze twee opgaven zijn voorbeelden van 'verstopte' tweedegraads vergelijkingen. Ik zal ze voor doen om te laten zien wat ik bedoel: Snap je? Probeer de tweede opgave nu zelf maar 's! Dat lukt vast. WvR woensdag 29 juni 2011
WvR woensdag 29 juni 2011
©2001-2024 WisFaq