Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breukvergelijking

Ik heb twee sommen waar ik steeds niet uitkom. Ze lijken allebei op elkaar:

(2x+x)/x - (x+1)/(x-2) = 7

(2x-1)/5 + (x2-3)/2x = 2

Het gaat waarschijnlijk steeds mis met het getal dat achter het =-teken staat. Ik denk dat als iemand mij de eerste uitlegt, dat ik dan de tweede ook wel snap!

Alvast bedankt!

Liza
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 juni 2011

Antwoord

Je kunt 's beginnen de termen van het linker lid onder één noemer te zetten, als u begrijpt wat ik bedoel! Dus zeg maar:

q65332img1.gif

De teller nog even uitwerken en dan kruislings vermenigvuldigen en verder oplossen!

Zou dat lukken denk je?

WvR
woensdag 29 juni 2011

 Re: Breukvergelijking 

©2001-2024 WisFaq