Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking van een gebroken functie

Het lukt me niet om deze vergelijking op te lossen. Waarschijnlijk zie ik iets simpels over het hoofd. Volgens de grafische rekenmachine moet er uit komen: x=11,7 v x=68,3

De vergelijking is: 10x2/(x-20)2=20

Paul B
Student universiteit - zaterdag 25 juni 2011

Antwoord

Kruislings vermenigvuldigen en dan oplossen zoals 'normaal', zou ik denken...

q65304img1.gif

Oeps ik was er al bijna, maar de rest mag je zelf doen!

WvR
zaterdag 25 juni 2011

©2001-2024 WisFaq