Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenkundige en meetkundige rij

Is 1/(b-a), 1/2b en 1/(b-c) een rekenkundige rij in 3 opeenvolgende termen dan is a, b c een meetkundige rij met 3 opeenvolgende termen.
Bewijs...
Graag wat hulp aub.
Groeten

Rik Le
Iets anders - zaterdag 25 juni 2011

Antwoord

Controleer zelf dat

p,q,r zijn opeenvolgende termen van een RR = p+r = 2q
s,t,u zijn opeenvolgende termen van een MR = s.u = t^2 en u=0 als t=0

In jouw opgave leidt (1) na uitwerking tot b^2 = a.c, wat precies (2) is (de extra voorwaarde hoef je niet te controleren aangezien uit het gegeven al blijkt dat b niet nul is).

cl
maandag 4 juli 2011

©2001-2024 WisFaq