Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een goniometrische vergelijking

Ik heb morgen een wiskunde proefwerk over sinusvergelijkingen (en nog meer).
Ik ben vergeten hoe het ook al weer met een macht erin moet.
Ik hoop dat er snel geantwoord wordt met het goede antwoord!
Let op! Radialen!

sin2(3x)+41/2sin(3x)+2=0

David
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 23 juni 2011

Antwoord

Als je y=sin(3x) neemt dan staat er:
y2+41/2y+2=0
Deze vergelijking kan je oplossen en dat geeft dan 2 oplossingen:
y=-1/2 of y=-4
Dus sin(3x)=-1/2 (daar kan je wat mee!) of sin(3x)=-4 (dat kan niet)
Helpt dat?

WvR
donderdag 23 juni 2011

©2001-2024 WisFaq