Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunten polynoom

gegeven nulpunten: t=0 en t=2
polynoom:
t4-8t3+46t2-68t

berekenen dmv een staartdeling.
bij t=2
(t-2)/(t4-8t3+46t2-68t)\ Ik kom tot t3+5t2+56t en hou 44 over, hoe moet dit verder?

bij t=0
t/(t4-8t3+46t2-68t)\ t3-8t2+46t-68
Hoe dien ik dit uit te werken?
En hoe kom ik tot die nulpunten, als die er al zijn?

mug55
Student universiteit - woensdag 22 juni 2011

Antwoord

t4-8t3+46t2-68t kan je schrijven als:
t(t3-8t2+46t-68) omdat t=0 een nulpunt is.
t3-8t2+46t-68 kan je gaan schrijven als
(t-2)(....) omdat t=2 een nulpunt is.

q65281img1.gif

De vraag is nu of je t2-6t+34 nog verder zou kunnen ontbinden. Maar daar heb je dan waarschijnlijk wel 's de som-product voor geleerd? Dat gaat niet lukken!

Conclusie: t4-8t3+46t2-68t=t(t-2)(t2-6t+34)

Hopelijk helpt dat!

WvR
woensdag 22 juni 2011

©2001-2024 WisFaq