Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenkundige rij

Goede morgen Wisfaq team,
Altijd klaar voor het beantwoorden van een vraag is jullie leuze toch, niet ?
Bepaal 4 opeenvolgende termen van de rij 2,8,14,20,.....
waarvan de som 272 is.
Ik zoch de laatste term:
t(n)=2+(n-1)·6 (v=6 is het verschil
t(n)=6n-4
S(n)=272= 2+(6n-4)/2·n
27of 3n2-n-272=0
zo vind ik n= 9,96 of 10...(andere n$<$0)
Ik begrijp de vraagstelling blijkbaar niet goed.
Wat hulp graag aub.
RIK

Rik Le
Iets anders - zondag 19 juni 2011

Antwoord

Als 'a' de eerste term is van de vier?
a+a+6+a+12+a+18=272
a=59
Je moet de dingen ook niet moeilijker maken dan ze zijn...

WvR
zondag 19 juni 2011

©2001-2024 WisFaq