\require{AMSmath} Grondgetal X Hallo allemaal,Korte vraag. Indien het grondgetal x is, hoe los ik een logaritmische vergelijking dan op?Stel je hebt x5 = 3Wat wordt x dan? Bas V Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 18 juni 2011 Antwoord Als x5=3 dan is x=31/5. Je kunt ook zeggen dat x=5Ö3. Geen logaritme bij nodig dus.Toelichting: $\left( {3^{\frac{1}{5}} } \right)^5 = 3^1 = 3$Lukt dat zo? WvR zaterdag 18 juni 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo allemaal,Korte vraag. Indien het grondgetal x is, hoe los ik een logaritmische vergelijking dan op?Stel je hebt x5 = 3Wat wordt x dan? Bas V Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 18 juni 2011
Bas V Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 18 juni 2011
Als x5=3 dan is x=31/5. Je kunt ook zeggen dat x=5Ö3. Geen logaritme bij nodig dus.Toelichting: $\left( {3^{\frac{1}{5}} } \right)^5 = 3^1 = 3$Lukt dat zo? WvR zaterdag 18 juni 2011
WvR zaterdag 18 juni 2011
©2001-2024 WisFaq