Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65225 

Re: Hoe bereken je de periode lengte en snijpunten

hi bedankt voor je hulp maar zou misschien wat concrete voorbeelden kunnen geven (met cijfers en zo )
snap het eerlijk gezegd nog niet zo goed
bedankt
steve

steve
Student hbo - vrijdag 17 juni 2011

Antwoord

O.k., de klant is uiteindelijk altijd koning!
Ik neem je eigen functie f(x) = sin(2(x + 31/3p)
Kijk even goed naar de manier waarop ik de formule herschreven heb, want dan past ie goed op het lettermodel.
De periode is nu (2p)/2 = p en de grafiek 'start' in het punt
(-31/3p,0)
De snijpunten met de x-as bepaal je uit 2x + 20/3.p = k.p wat oplevert 2x = -20/3.p + k.p ofwel x = -31/3p + k.1/2p.
In dit antwoord is toevallig x = -31/3p als start van een oneindig lange rij oplossingen komen bovendrijven. Door nu steeds veelvouden van 1/2p hierbij op te tellen of af te trekken, krijg je een ander maar even goed startpunt. Als je nu voor k het getal 7 neemt, dan krijg je -31/3p + 7.1/2p en dat is 1/6.p. Dit is gelijk aan het antwoord dat je meezond met je vraag.

MBL
zondag 19 juni 2011

©2001-2024 WisFaq