Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65232 

Re: Re: Hulp nodig met eenheidscirkel

Ik had de volgende oplossing in gedachten:
(1/2).2x=3.pi/4 + k.pi.; om zodoende het goniometrisch maken van -2 te omzeilen. Hoe los je dit op, want je kunt bijv. geen logarithme van negatieve getallen nemen!
Bij voorbaat hartelijk dank

Johan
Student hbo - vrijdag 17 juni 2011

Antwoord

Ik ben inmiddels het spoor enigszins bijster (net als jij neem ik aan), want nu kom je ineens met logaritmen aanzetten en die hebben er echt helemaal niks mee te maken.
Als ik terug ga naar je oorspronkelijke vraag, dan gaat het om de bepaling van de toppen van de grafiek van de functie f(x) = cos(2x) - 2sin(2x) + 2.
Je schreef ergens in je eerste vraag dat je de x-coördinaten van die toppen al had en dat ze ook goed waren. Maar waarom denk je dat die goed zijn? Er zou volgens jou een top liggen bij x = 0,5p, maar als je deze waarde in je afgeleide invult, dan komt er toch helemaal geen 0 maar 4 uit?! En dat geldt ook voor je andere x-waarden.
Terug naar de vorige keer. We hadden tan(2x) = -2 en nu zeg je dat -2 niet goniometrisch te maken is. Maar als je (op radialen) invtan(-2) opvraagt aan je GR, dan krijg je toch gewoon een benaderd antwoord? Er is dus niet echt sprake van een probleem, lijkt me.
Als je er nu alsnog niet uitkomt, wil je dan voor mij even duidelijk het probleem formuleren, want zo langzamerhand duizelt het me.

MBL
zondag 19 juni 2011

©2001-2024 WisFaq