Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verspringwedstrijd

Piet en Klaas doen een verspringwedstrijd. Piet heeft 7 meter gesprongen. Uit eerdere sprongen is bekend dat Klaas zijn sprongen normaal verdeeld zijn met eenm=7,5m en een s=1.2m
Hoe groot is de kans dat Piet winnaar wordt?

A 2.28% B 4.6% C 34% D50%

Quinte
Leerling mbo - woensdag 15 juni 2011

Antwoord

Dag Quinten,
Hier is het duidelijk de bedoeling dat je de vuistregels gebruikt.
7 meter is minder dan het gemiddelde van Klaas, maar meer dan het gemiddelde-s.
Daarmee kan je een schatting maken hoe groot de kans is dat Klaas minder dan 7 meter springt.
http://www.wiswijzer.nl/page3ict.asp?nummer=72

ldr
donderdag 16 juni 2011

©2001-2025 WisFaq