Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Antwoorden samenvoegen bij radialen?

Ik heb een vraag over een vraagstelling in mijn boek.
Twee antwoorden namelijk:
x=1/4p+k·p v x=-1/4+k·p

Kun je noteren als
x=1/4+k·1/2p

Ik snap niet hoe dit tot stand komt!

Marthe
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 juni 2011

Antwoord

Noem ze maar 's op:

1/4p, 11/4p, 21/4p, 31/4p, ...
en
-1/4p, 3/4p, 13/4p, 23/4p, 33/4p, ...

Als je daar 1 rijtje van maakt?

-1/4p, 1/4p, 3/4p, 11/4p, 13/4p, 21/4p, ...

..dan zie je 't wel denk ik...

WvR
maandag 13 juni 2011

 Re: Antwoorden samenvoegen bij radialen? 

©2001-2024 WisFaq