Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65197 

Re: Re: Cte-t differentieren

Bedankt!
Ik kom een heel eind, het lukt me alleen niet om dat min-teken voor -e-x te krijgen.
Hoe differentieer ik f(x)=e-x?

Dirk
Student hbo - zondag 12 juni 2011

Antwoord

Ok! Wat dacht je van de de kettingregel? De afgeleide van f(x)=ex is f'(x)=ex dus de afgeleide van f(x)=e-x is e-x·-1 waarbij die '-1' gelijk is aan de afgeleide van f(x)=-x.

Zie 4. Kettingregel voor meer uitleg een voorbeelden! Nooit eerder gehad?

WvR
zondag 12 juni 2011

©2001-2024 WisFaq