Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65167 

Re: Bewijs

Hoe kan je aan de hand van vergelijking: 2pq -2q2 aantonen dat a + b = 60?

Marie
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 8 juni 2011

Antwoord

Dag Marieke,
Mijn excuses, had moeten zijn 2pq -2p2=0, dus p=0 of p=q.
(inmiddels verbeterd)
Als p=0, dus cos(1,5a+1,5b)=0 betekent dat 1,5a+1,5b=90, dus a+b=60 graden.
p=q geeft geen oplossingen waaarmee je een driehoek zou kunnen maken.

Groeten, Lieke.

ldr
donderdag 9 juni 2011

©2001-2024 WisFaq