Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomium van Newton

(2a+3b)4

ruud
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 10 januari 2003

Antwoord

Beste Ruud,

Zoek maar eens op deze site op het binomium van Newton of de driehoek van Pascal zoals deze methode ook wel een wordt genoemd. Dan vind je heel wat voorbeelden.

Een extra voorbeeld kan misschien geen kwaad daarom een beginnetje met je probleem. Probeer het dan zelf verder op te lossen.

1
1 1: (x+y)1 = x + y
1 2 1: (x+y)2 = x2 + xy + y2
enzovoort

dan kun je vinden dat:
(x+y)4= x4+ 4·x3·y+6·x2·y2 + 4·x·y3+y4

Vul voor x 2a in y 3b in.

gm
maandag 13 januari 2003

©2001-2024 WisFaq