Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 23806 

Re: Cartesiaanse vgl

voor vraag twee heb ik heb punt A genomen de RV 2.2.3 en dan de rv van AB maar als ik dit dan laat snijden met BC krijg je r=0
wat is er fout ?

liese
3de graad ASO - dinsdag 7 juni 2011

Antwoord

Het vlak door lijn A en evenwijdig met lijn B heeft de vectorvoorstelling (x,y,z) = (9,6,0) + $\lambda$(2,1,-2) + $\sigma$(2,2,3).
Omgezet naar een vergelijking wordt dat 7x - 10y + 2z = 3.
Snijden van dit vlak met lijn B geeft 7$\mu$ - 10(-3 - $\mu$) + 2.-5 = 3 waaruit volgt $\mu$ = -1.
Invullen in de vv van B levert het snijpunt (-1,-2,-5) op.
Controleer even dat dit punt inderdaad in het gevonden vlak ligt.
De lijn door (-1,-2,-5) met rv = (2,2,3) is de lijn die je zocht. Deze nog snijden met A en je bent er.

MBL
dinsdag 7 juni 2011

©2001-2024 WisFaq