Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65117 

Re: Kwadratische vergelijking met precies één oplossing

Hartelijk bedankt! Dus het is 4 volgens mijn berekening. Klopt dat?
Ik begon namelijk eerst 2 in te vullen en vervolgens met 4 en toen kwam ik inderdaad uit op nul.
Maar hoe kan ik dit netjes op wiskundig manier opschrijven?
Gegroet

gianni
Student hbo - zondag 5 juni 2011

Antwoord

Als D=0 dan geldt: a2-4a(a-3)=0. Dat wordt oplossen!

a2-4a2+12a=0
-3a2+12a=0
a2-4a=0
a(a-4)=0
a=0 (voldoet niet!) of a=4

Tada!
Maar dat zou je wel kunnen toch?

WvR
zondag 5 juni 2011

©2001-2024 WisFaq