Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe los ik dit op?

hi sorry de vorige vraag was verkeerd het moet deze zijn
nogmaals ik heb geprobeerd 2sin(x)=1,6 delen door 2 geeft sin (x)=0,8 en dat geeft 0,92+3 = 3,92 maar het antwoord in mn boek luid -0,78 dus wat doe ik verkeerd
2) y+dy=(x+dx)^-2=x^-2(1+dx/x)^-2 snap niet hoe ze aan de uitkomst achter de = teken komen
bedankt ellen

ellen
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 juni 2011

Antwoord

1)
Ik weet precies wat je allemaal doet, maar 't ging om deze vergelijking:

3+2sin(x)=1,6

Oplossen op de 'normale manier' geeft:

2sin(x)=-1,4
sin(x)=-0.7
x-0.78 + k·2p of x-2.37 + k·2p

2)
$
\Large \frac{1}
{{\left( {x + dx} \right)^2 }} = \frac{1}
{{\left( {x \cdot 1 + x \cdot \frac{{dx}}
{x}} \right)^2 }} = \frac{1}
{{x^2 \left( {1 + \frac{{dx}}
{x}} \right)^2 }}
$

Je haalt in de noemer 'als het ware' een x2 buiten haakjes.
Hopelijk helpt dat...

PS
Het is handiger om één vraag per vraag te stellen! Je kunt dan beter twee vragen stellen. Meestal krijg je dan sneller antwoord.

WvR
vrijdag 3 juni 2011

©2001-2024 WisFaq