Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Camp

De bestelkosten zijn €80,00 van dit artikel worden gemiddeld 1200 stuks verkocht per jaar. De voorraadkosten zijn 0,50 per stuk. Bereken de optimale bestelhoeveelheid.
Hoe kan ik dit het beste doen?
Ik mis wat gegevens...

Lotte
Leerling mbo - dinsdag 31 mei 2011

Antwoord

Op Formule van Camp kan je de formule van Camp vinden. Voor het berekenen van Q heb je nodig:

H = de benodigde hoeveelheid per jaar
B = bestelkosten per bestelling
p = voorraadkosten per jaar als percentage van de inkoopwaarde van de gemiddelde voorraad.
I = inkoopprijs per artikel.

...dus wat heb je nog nodig?

WvR
dinsdag 31 mei 2011

©2001-2024 WisFaq