Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenonderzoek en perforatie

Tekenonderzoek van volgende functie :
f(x)= (25x-x3)/(x2-4x-45)
Nulpunt teller : x=0 en x=-5 en x=+5
BNulpunt noemer: x=9 en x=-5
Vereenvoudigd voorschrift
F(x)= (x(5-x))/(x-9)
teken:
x                0     5     9
teller - 0 + 0 - - -
noemer - - - - - 0 +
F(x) + 0 - 0 + | +
Ik ga er dus vanuit dat ik het perforatiepunt x=-5 niet moet betrekken bij het tekenonderzoek maar bij het teken van de grafiek op x=-5 een perforatie moet zetten(open cirkeltje ). Klopt dat ?
Groeten

Rik Le
Iets anders - maandag 30 mei 2011

Antwoord

Dag Rik,
Klopt helemaal, want 0/0 is onbepaald.
Groeten,
Lieke.

ldr
maandag 30 mei 2011

©2001-2024 WisFaq