Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Veeltermen

Bij deling door x2-1 is de rest x+4. Bij deling van dezelfde veelterm door x+2 is de rest 1. Bepaal de rest bij deling door (x2-1)(x+2).

Frans
3de graad ASO - vrijdag 27 mei 2011

Antwoord

Je weet dat die rest van de vorm ax2+bx+c zal zijn. Na even denken weet je ook de functiewaarden van de veelterm in x=1, x=-2 en x=-2 (hint: schrijf eens op wat het precies betekent dat de rest bij deling door x2-1 gelijk is aan x+4) en dat is net genoeg om a, b en c te bepalen. Lukt het zo?

cl
zondag 29 mei 2011

©2001-2024 WisFaq