Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vlak bepalen

Hallo, ik zit met het volgende probleem:
Ik moet aantonen dat de rechten a en b een vlak bepalen.

Gegeven= a: x+y+z=2 b: 2x+y+z=3
2x-y=3 3x+2y+z=3



En de daaropvolgende vraag is: Stel de vergelijking van dit vlak op.

Alvast bedankt voor jullie tijd!

Aranit
3de graad ASO - zondag 22 mei 2011

Antwoord

Hallo

Om aan te tonen dat deze 2 rechten een vlak bepalen, moet je aantonen dat ze snijdend zijn.
Door het stelsel van deze 4 vergelijkingen op te lossen, vind je inderdaad als
snijpunt (1,-1,2)

Om de vergelijking van het vlak op de stellen, heb je 2 richtingsvectoren en een punt van het vlak nodig.
Een punt van het vlak heb je (het zo-even gevonden snijpunt).
En de richtingsvectoren van de 2 rechten zijn tevens richtingsvectoren van het vlak.

Ok?

LL
zondag 22 mei 2011

©2001-2024 WisFaq