Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie opstellen met HA en SA

hoi hoi

ik heb een functie nodig met twee asymptoten.
Namenlijk een horizontale asymptoot y=0 als x naar -oneindig gaat en een scheve asymptoot y=x als x naar oneindig gaat. Ik heb al van alles geprobeerd maar weet niet goed hoe ik zo'n functie kan vinden. Hoop dat jullie kunnen helpen !

Elvera
Student universiteit - donderdag 19 mei 2011

Antwoord

Hallo

Probeer eens met :

q64991img1.gif

Hou er rekening mee dat

lim Öx2 = x voor x®+¥

en dat

lim Öx2 = -x voor x®-¥

Ok?

LL
donderdag 19 mei 2011

©2001-2024 WisFaq