Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Is deze uitwerking juist?

Ik ben bezig mezelf voor te bereiden op het centraal examen VWO (voor een colloquium doctum, ik zit dus niet meer op school). Nu had ik een vraag voor mezelf opgesteld maar ik heb geen mogelijkheid om te kijken of deze uitwerking klopt. Als het klopt weet ik in ieder geval dat ik het onderwerp begin te begrijpen..

De vraag:
Je koopt een zak appels waarvoor geldt dat het gemiddelde van een enkele appel 60gr is met een standaarddeviatie van 22gr. Je koopt 20 netjes van 20 stuks. Wat is de kans in procenten dat we meer dan 5 netjes hebben met een inhoud minder dan 1100gr?

u-som = 20·60=1200
o-som = 22Ö20
n = 20
k = meer dan 5 = P(X5) = 1-P(X5) (minder of gelijk aan)
P = normalcdf(-1099,1100,1200,22Ö20)
kans = 1-binomcdf(20,ANS,5)
Antwoord = 7.6%

Klopt deze uitwerking?

Dennis
Iets anders - donderdag 19 mei 2011

Antwoord

Ik kwam op 0.0768 uit... dus helemaal goed, denk ik. (7,7% dus eigenlijk:-)

WvR
vrijdag 20 mei 2011

©2001-2024 WisFaq