Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64961 

Re: Omcirkel en straal

Dag Anneke,

Het probleem situeert zich in een cursus goniometrie , meer bepaald bij het oplossen van willekeurige driehoeken en toepassing van sinus en cosinusregel.Ik dacht hier aan een toepassing van de sinusregel maar geraak niet aan het passend resultaat.
Goede avond,
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 15 mei 2011

Antwoord

Als je liever de sinusregel gebruikt, dan kan het bijv. als volgt.
In driehoek ACP geldt AP/sinÐC = 2R1 en in driehoek ABP geldt AP/sinÐB = 2R2.
Omdat de hoeken B en C gelijk zijn is dus R1 = R2.
Je kunt het ook via de sinusregel met de zijden AC en AB en de hoeken rond P bereiken. AC = AB en de hoeken rond P hebben gelijke sinus omdat ze supplementair zijn.

MBL
dinsdag 17 mei 2011

©2001-2024 WisFaq