Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het oplossen van derdegraads vergelijking

x3+ax2+b=0
concreet x3+631.5x2-5373750=0
we danken u met zijn allen en we verheugen op een antwoord van u. (drie studenten die wiskunde drie jaar geleden hebben gehad)

Kriste
Student universiteit - woensdag 8 januari 2003

Antwoord

Dit soort 'grappen' los je op met een programma. Denk daarbij aan Maple, Derive of zoiets. Mijn Derive geeft binnen 3 seconden 3 oplossingen:
x=-100.609
x=-617.402
x=86.5119
...en dat lijkt me wel mooi zat toch?

Zie eventueel Numeriek oplossen van vergelijkingen.

WvR
woensdag 8 januari 2003

©2001-2024 WisFaq